dag 18

Vi vaknade ganska tidigt trots att vi kom hem sent igar kvall. Vi at frukost och bytte sedan om till bikini och la oss ute vid poolen. Vid kl 12 sa akte vi till Venice Beach/Santa Monica vilket ar tva kanda strander i Los Angeles. Venice var en skum men interessant strand. Vi sag alla slags manniskor. Vattnet var inte sa varmt, men vi doppade oss i alla fall. Vi gick till Santa Monica som lag 20 min bort. Dar fanns en pir med karuseller och restauranger. Efter att vi hade atit pa Taco Bell, sa gick vi och la oss pa stranden igen. Efter nagon timme pa stranden sa gick vi och shoppade. Darefter drog klockan ivag och det var dags att aka hemmat. Det var langa bilkoer hem, men det gjorde inget for att vi hade sjukt kul i bilen.
 

Nu sitter vi har och ar nyduschade. Vi ska snart ga och lagga oss for att morgondagen ar ocksa fullspackad.
 

dag 17

Idag har vi varit pa Disneyland. Det var riktigt coolt och vackert. Det kandes som om man var med i en disneyfilm hela tiden. Karusellerna var otroligt bra gjorda. Man fick nastan lov att gnugga sig i ogonen for att se om det verkligen var sant, hihi :) Juste, vi maste saga att Adina och Ida akte karuseller! Fattar ni!? De akte alla karuseller som de andra akte. Det ar bra gjort med tanke pa att det har varit en skrack for dem tidigare. Vi var dar fran kl 11.15-23.15, sa hela 12h brande vi dar. :) Vi hade en grym dag pa Disneyland och dit kan bade sma och stora aka. Det ar synd att bilder inte alls kan visa hur det ar i verkligheten.
 
 
 

dag 16

Nar vi kom till flygplatsen i San Francisco sa blev det krangel med Anneas flygbiljett. Varfor vet vi inte riktigt, men den fanns liksom inte med i registret. Det var konstigt eftersom att alla vi var pa samma bokning. Personalen var snalla och hjalpte oss. I sista sekund kom Annea och hennes vaska med pa flyget. I varsta fall hade hon kunnat ta nasta flyg, men det hade ju varit lite med krangligt. Allt loste sig, som vanligt :) Vi blev upphamtade pa flygplatsen och sen halvvags hem sa var bensinen slut... haha! Vi fick lov att stanna mitt pa motorvagen och Michel fick lov att ga till en bensinmack. Vi satt i den dar bilen i ungefar en timme och vantade pa honom och da maste vi beratta att det var 33 grader utanfor och vi kan lova att det var varmare i bilen. Vi kunde inte ha pa AC:n heller for att da kanske batteriet hade tagit slut oxa nar vi bara stod stilla. Helt plotsligt kom servicepatrullen och backade emot oss for att plocka upp oss. Vi viftade och visade tummen upp for att visa att allt var under kontroll, eller ja i alla fall lite :) Tillslut kom Michel och vi fortsatte hem till dem. Vi bor i ett slott. Riktigt fin pool, fontaner, jacuzzi och massa annat. Det ar sa otroligt skont att vi har haft det sa bra pa alla stallen vi har varit pa. Vi kanner oss som kungar vart vi an kommer. 
 
 
 
 
 

dag 14 & 15

Igar akte vi in till stan for att shoppa jeans pa en valdigt stor Levi's butik. Efter det kopte vi lite smatt och gott. Sen kom Luke och hamtade oss. Darefter var vi hemma och tog det lugnt en stund. Annette kom och hamtade oss for att ata sushi for forsta gangen. Vi alla tre tyckte att det var valdigt gott. Nar vi kom hem sa bytte vi om till traningsklader och gick till deras tennisplan och spelade tennis. Hur det gick for oss, kan vi ta nagon annan gang. Vi duschade och myste lite efter det.
 
Idag sa gick vi upp tidigt for att aka med Annette till Barten, det ar som ett tag eller en sparvagn. Vi tog oss till China Town och gick dar i nagra timmar. Det kandes verkligen som att man var i Kina. Annea och Ida kopte nudlar och alla tre kopte en USA troja. Vi shoppade aven pa Forever 21...igen. Vi tog oss hem med Bart igen. Luke hamtade oss pa stationen och vi fortsatte till Haight Ashbury, det ar en hippiegata. Det var ett annorlunda stalle med skumma affarer. Efter det akte vi hem och lagade svenska pannkakor och negerbollar, det blev en succe. (vi vet att det ska vara en apostrof, men vi hittar den inte pa den har datorn). Nu sitter vi bara har i soffan och fixar bloggen. Bilderna ligger pa ratt dag nu.
 
Det blir nog tidig langgdags ikvall. Vi flyger ju ivag till LA imorgon.
 
 
 
Kram!

dag 13

Idag har vi varit på pridefestivalen, det går knappt att finna ord för hur coolt det var. Kan ni förstå att vi va på pridefestival på "hemmaplan"?!?! Vi har tagit bilder som ÄNTLIGEN kom upp idag. Vi har haft problem med att ladda upp bilder av olika anledningar men nu är några på plats. Vi åkte även över Golden Gate. Det var otroligt vackert. Vi gjorde lite mat och nu sitter vi i soffan och myser lite. 
 
 
.
 
 
 
 

dag 12

Idag åkte vi till en väldigt fin strand och där fanns det en gammal badplats som kallas för Sutro Baths. Vi hade även väldigt bra väder. Det är inte så varmt här, det är ungefär 15/16 grader i skuggan. Det är riktigt kul att vara i den här staden. Det är roligt att bara titta på alla människor. Vi åt på ett vietnamesiskt matställe. Speciell men god mat. Sen så åkte vi och bowlade med Annettes kompisar. Bowlingen gick som den gick, men det var kul ;-)  Luke, Annettes son ringde för att få skjuts hem från flygplatsen. Han hade varit hos sin pappa. Vi åkte och hämtade honom och fortsatte sen hem och fixade oss för kvällens middag. Vi åt middag med några från Brasilien. Luke ska flytta till Brasilien nästa vecka, så han träffade de som han ska bo med. Vi var på en italiensk restaurang och maten var väldigt god. När vi kom hem så satt vi uppe och hade en rolig kväll med Luke. Vi la oss ganska sent, klockan hann bli 2. 
 

dag 11

Vi började dagen med att sova ut lite, vi vaknade kl 9. Vi tog det lugnt, åt frukost, chillade här hemma och gick sedan till ett shopping ställe. Där köpte Adina 3 par klackskor för samma pris som om hon skulle ha köpt ett par hemma, så hon gick med ett leende på läpparna resten av dagen ;-) Annea och Ida köpte en hel del saker också, hihi. Efter shoppingen så kom Annette och hämtade upp oss och skjutsade oss till ett supermarket och där handlade vi otroligt mycket mat. (är det midsommar så är det även det för oss i San Francisco) Väl hemma hos Annette så började vi med maten. Vi bjöd på trerätters middag som bestod av en räkmacka med godsaker på som förrätt, kött, klyftpotatis, sallad och sås som varmrätt och så avslutade vi med en mumsig äppelpaj med marsansås som efterrätt. Annette uppskattade maten otroligt mycket. Hon var imponerad över att vi var så duktiga i köket fast vi bara är 16 år! så det var kul! :-)  Nu är allt undanplockat och vi sitter här och är riktigt trötta och mätta.
 
Juste, vi måste säga att det är fortfarande lika kul att läsa era kommentarer! Ha en super dag nu! Och vi ska ha en god natts sömn!
 

dag 10

San Francisco! Vi har det väldigt bra här. Vi gick upp vid 6.15 för att åka med Annette till hennes jobb i Down Town. Efter det så gick vi efter hela Fichermans Warf och tittade in i några butiker på vägen. Alla är väldigt trevliga här och är väldigt hjälpsamma. Vi har sett massa olika slags typer av folk kan man lugnt säga. Vi har gått, gått,gått och gått hela dagen. Vi startade vid 08.00 och slutade vid 16.00. Vi gick konstant! Det går snabbare att gå än att åka bil just inne i stan. Det märkte vi när vi flera gånger gick förbi en chipsbil. Vi körde race med snubben i bilen. Det var så himla roligt, för att han vinkade åt oss och skrattade när han körde förbi oss och vi gjorde likadant när vi gick förbi. Dagens SKRATT! Vi såg en kändis också, han är skit-snygg! Kommer inte ihåg vad han heter tyvärr. Vi åkte hem efter det och vilade. Sen åkte vi till stan och gick ytterligare i 2 h. Vi besökte Science Of Art. Vi har sett en del av det typiska San Francisco med byggnader, butiker, trafik och folk. Det är kul att se hur olika ställen i USA är, ändå är det samma land. Annette är väldigt snäll och Annéa kan verkligen föreställa sig att sin mamma och Annette har haft riktigt kul tillsammans!:-) Annette och Kerstin har varit "systrar". Kerstin har alltså varit en Utbytesstudent i USA, precis som Annéa ska vara.  
Vi sitter i Annettes vardagsrum och äter kvällsmat. Vi ska strax gå och lägga oss för att vi är riktigt trötta. Tidsskillnaden spelar stor roll. Även fast det bara är 2 timmar. Och när man har gått i timmar så blir man trött kan man säga...
 

dag 8

Vi började dagen som vanlig med frukost. Efter det gick vi och vila lite igen och strax efter det så sa vi till att vi skulle gå till Walmart men de tyckte inte att vi skulle gå, haha, det är verkligen inte vanligt att några går här som vi nämnde tidigare. Vi väntade därför på att Lisa, Doug, Tayler och Zack skulle komma hem för att skjutsa runt oss. Vi åkte och åt på Taco Bell och sen drog vi oss vidare till ett zoo. Vi matade djuren, klappade djuren och aporna hoppade runt på våra nackar. Det var riktigt häftigt. Vi åkte hem och bytte om och drog oss vidare för att äta på Flying Fish. Där tog vi STORA räkor, ca 40 st var, med lite tilltugg. Vi åkte hem mätta och belåtna. Sen bytte vi om till badkläder och drog oss ut till poolen med hela familjen. Vi åkte rutschbana och spelade volleyboll mot varandra. Efter det satte vi oss i jacuzzin och myste. Det var en kanonkväll och dag. En bra avslutning innan vi rör oss vidare mot San Francisco.
 
Morgondagen kommer att bestå utav flygresa och packning hit och dit, så det blir troligtvis inget blogginlägg.
 
 
Kram!
 
 
 

dag 7

Vi började dagen med en frukost och drog oss sedan ut till poolen. Vi solade och badade i någon timme bara, sen smsade Hannah oss och sa att de var på väg hem till oss för att ge oss skjuts till ett museum. Det var ett konstmuseeum som vi strosade runt på lite snabbt tillsammans med familjen Nilsson. Efter det så skjutsade Hannah oss vidare till ett ställe där man fixar naglarna. Så vi alla tre fixade till dem och gick hem där ifrån sen. Det konstiga var att när vi gick så tittade alla på oss väldigt mycket, det är inte så vanligt att man går från ställe till ställe här. (ändå var det bara 5 minuters gång, haha)
När vi kom hem så tog vi och åt lite mellis och strax efter det så kom Lisa och hämtade upp oss och Aaron för att åka och äta mat. Hamburgarna som Annea och Adina åt var riktigt stora så man fick trycka ihop dem som tusan för att ens få in dem i munnen. Vi åkte sedan hem mätta och belåtna.
Efter någon timme bytte Ida och Annea om inför ett träningspass. Vi tränade bra sen la vi på en ansiktsmask var och hoppade sedan i Jacuzzin som de har ute. Mysig kväll. Nu sitter vi här nyduschade och fräscha. Imorgon är det sista dagen här i Bentonville innan vi drar oss vidare till San Francisco.
 
Kram!
 
 

dag 6

Tur att vi vaknade upp denna dag också för det var nämligen farsdag här i USA idag så det serverades en grym frukost, as usually. Pappan Jakob uppvaktades hela morgonen. Efter frukosten så skjutsade Hannah oss till Dillard's, det är ett köpcentrum. Där guidade Isabella oss runt till det bästa och billigaste affärerna. Det visade sig vara ganska många som var bra ;) Vi shoppade loss hela dagen. Vi var där i totalt 5 timmar, och reultatet blev tunga påsar med blandat innehåll. Bilder kommer. När vi kom hem så packade vi ner allt vi köpte och sedan var det dags för......gissa......MAT. Middagen bestod av grillade godheter samt trevligt sällskap från Sverige. Jakobs kusin med familj joinade oss. Det blev åven en fruitpizza som desert. Lisa kom även och åt deserten med oss. Sedan åkte vi hem till Estradas igen. Nu ligger vi här i sängen och har precis visat Lisa all shopping. Hon blev riktigt imponerad.
Vi tycker att det är väldigt kul att vi har många besökare och att vi får kommentarer på bloggen. Tack! :)


dag 4 & 5

Vi bloggade inte något igår för att vi hade inte nån tid för det, men vi bloggar om båda dagarna nu istället.
Dag 4, alltså igår så vaknade vi upp hos familjen Estrada. Vid lunch så kom familjen Nilsson och hämtade upp oss.Vi åkte hem till dem, kollade runt i deras fina stora hus, gick runt på deras jättefina trädgård, åt massa god mat och tittade på Sverige-England matchen. Det var riktigt bra stämning hela tiden, men tyvärr så förlorade Sverige. Efter matchen drog vi oss ut i det varma vädret och tog oss ett bad i den stora poolen. Livet bara leker här borta. Vi har knappt koll på tiden, vi äter när maten är klar, vilar när vi är trötta, badar när vi vill. Allt är sååååååå bra! Kockarna Nilsson lagade iordning en riktigt god middag. Vi satt ute och åt, kl var runt 9 halv 10 och det var fortfarande varmt. Det var som att sitta mitt inne i ett zoo. Vi hörde många djur och insekter omkring oss. Det var riktigt häftigt! En insekt lyste, asså verkligen lyste. Det var en eldfluga, den blinkade då och då. Det är så svårt att förklara hur bra allt är med ord. Efter det tog de oss till en glassbar som hette Andy's. Det var lika gott som Ben & Jerry's. Därefter skjutsade vi Hannah till några kompisar och sen åkte vi hem. Klockan drog iväg och vi var tvungna att gå och lägga oss för att orka med morgondagens nya äventyr.
Dag 5, alltså idag. Vi började med att gå upp tidigt för att sedan äta frukost på Mc Donalds drive in. De har väldigt många allternativ på frukostmenyn och väldigt onyttigt. Vi fortsatte mot en sjö som vi skulle åka båt på. När vi kom dit så solade vi och badade vi, sedan åkte vi ut med en lyxig båt. Vi fick prova på att åka en slags "ring" för två personer. Det var awesome! Vi åkte runt med båten i minst en timme. Det var riktigt fint, även detta kändes som i en film. Tyvärr så dog Adinas kamera som vi hade med oss ute på båten, så vi hann inte fota så mycket som vi ville. När vi var på land igen så åt vi tacos på bryggan och solade och badade. Vi kan sammanfatta den här dagen med att vi har träffat en hel del trevliga amerikaner, fått mycket sol på oss och vi har badat i en blå/grön varm sjö. Vi åkte sedan och åt på en mexikansk restaurang som hette Las Faijtas det var dundergott. Nu sitter vi hemma och ska snart träna i deras gym. Sen när vi har varit duktiga med att träna så ska vi tjocka i oss hemmagjord glass, det kanske blir ett nattdopp också.  Vi lever som kungar här borta. Vi är så glada över att alla tar så väl hand om oss och gör våran resa toppen!
BILDBOMB!

dag 3

Idag så vaknade vi upp och åt frukost som vanligt. Efter det så gick vi och la oss vid poolen och badade en massa. Ungefär kl 12 så kom Lisa och hämtade upp oss och vi åkte till ett mexikanskt ställe och åt. Vi tyckte att det var gott som vanlig. När vi kom hem packade vi ordning inför kvällens fotbollsträning. Vi drog oss sedan ut i det fina vädret igen. Idag var det kanonbra väder med klarblå himmel och 31 grader i skuggan. Vi gick in och bytte om till traningsklader och Lisa skjutsade oss till fotbollstraningen. Vi tranade fotboll med Isabellas lag (Isabella ar Emma Nilssons syster) Jakob ar svensk och han ar tranare for det laget sa det var kul att bade kunna prata engelska och svenska. Det var fortfarande 31 grader i SKUGGAN och det var vindstilla. Det var verkligen hur jobbigt som helst och ingen av oss har nagonsin blivit sa svettiga som vi blev som pa den traningen! Det var som att vara i poolen, sa blott var det, haha! Vi var valdigt torstiga hela tiden oxa. Det var kul att trana fotboll med de tjejerna for de var sa snalla :) Vi traffade aven Teresa (mamman till Isabella) pa traningen, Annea tyckte att det var kul att se henne igen. Efter traningen sa akte vi och at pa ett australienskt stalle. Det var valdigt gott det med. Nar vi kom hem bytte vi om till badklader och tog ett kvallsdopp i jacuzzin som Estradas har.
Nu sitter vi har och efter att vi har bloggat klart sa ska vi sussa. Klockan ar redan 11.15...tiden gar  fort har nar man har kul!

Massa kramar!




dag 2

Nar alla vaknade sa at vi frukost. Efter det sa la vi oss vid poolen. Till lunch gjorde vi svenska pannkakor och bjod pa. Vi fortsatte att bada och efter det sa tranade vi pa deras hemmagym, vi sprang, korde lite styrka och sa. Vi duschade snabbt efter det och akte for att forst lamna Aaron pa basebolltraning och vi tjejer akte vidare for att shoppa lite. Lisa (mamman) kopte smycken at oss som vi ville ha. Vi blir riktigt bortskamda har som vi tidigare namnt och ni lar nog fa hora det fler ganger. Darefter gick vi in i nagra andra affarer och vi fastnade for forever 21 direkt, det ar ungefar som en blandning av gina tricot och bik bok. Efter det hamtade vi upp Aaron igen och fortsatte mot en lyxig restaurang. Dar lagade de iordning maten framfor oss. Det gar inte att forklara hur haftigt det var med ord men vi lagger upp lite bilder :)
Vi har inte spenderat en enda krona an for att familjen Estrada betalar allt. Vi ar sa tacksamma!
Nu ar klockan 23.37 har. Sa resten av kvallen bestar av uppladdning av bilder och sedan sovdags.
Besok pa BSH Bentonville High School
Frukost

godmorgon fran bentonville, arkansas

Nu ar vi framme. Jag har inte lart mig hur man skriver aao med prickar over, men jag hoppas att ni forstar.
Allt gick bra igar med flyg och vantetider. Vi kom till new york, det var massor med kontroller och liknande men vi klarade oss igenom :) vi tyckte att det var lite spannande nar det var sa viktigt med att gora fingeravtryck, skanna ogonen och svara pa manga fragor. Nar vi kom in pa sjalva flygplatsen sa tog vi oss en ben and jerry`s. Vi satt sedan och vantade pa att varat flyg skulle komma och nar det ungerfar var en timme kvar sa gick vi och fraga varfor inte det stod bentonville pa skylten vid varan gate, da hade de glomt att andra gate pa tavlan dar man ser vart man ska ga. Vi fick info om vart vi skulle ga, eller rattare sagt aka ( det ar en stor flygplats med sparvagnar till olika gates) sa vi gick pa planet utan konstigheter. Val framme i bentonville hittade vi Doug och Tayler (tva av dem i den familjen vi bor hos nu). Pa vagen hem sa akte vi forbi Bentonville High School och sa fick vi en liten rundvandring dar. Det ar precis som i filmerna. Sen akte vi hem till dem och bytte om fran svenska langbyxor till shorts och tshirt. (det var 28 grader nar vi kom och det var lika varmt nar vi kom hem sent pa kvallen) Vi gick runt i det gigantiska huset och fick se poolen vi ska ligga vid nu i nagra dagar. Allt ar verkligen pa topp och vi tre tjejer har lite traningsverk i kinderna for att vi flinade och var sa glada igar! :)
Vi akte och at pizza med hela familjen sen skjutsade Tayler (17 ar idag) oss till Walmart, det ar som 5 ica maxi fast battre. Vi fick plocka vad vi ville dar och kande oss riktigt bortskamda. All den dricka vi kopte sa vi att det skulle racka i ett ar hemma och Lisa (mamman) sa att det var till en vecka har, sa olika det kan vara! Haha!
Klockan drog ivag sa vi duschade nar vi kom hem och sen la vi oss. Klockan blev 23.00 har och det innebar 06.00 hemma i sverige. Vi ligger alltsa 7 timmar efter har.
Jag (Annea) kan inte sova langre, varfor vet jag inte... jag ar val for taggad infor den kommande dagen har. :)
Vi hor av oss!

taggar till USAAA!

Sådärja, nu sitter vi och väntar på våran sista svenska måltid innan vi åker.
Efter maten kommer Adina hit för att mysa med oss med lite chips, dipp och godis. Vi kommer att åka hemifrån kl 5 i natt. Resan är väldigt lång så vi kommer att åka 9.05 och vi är framme i Bentonville vid 18.30 enligt deras tid, men det är 01.30 i våra huvuden. Vi är ju unga så det fixar vi galant! ;-)
Nu känner vi doften på maten så det är dags att gå ner och äta. Vi hörs!
Kram

RSS 2.0